Info om kryptovaluta för nybörjare

Funderar du också på att investera i kryptovaluta om du inte redan har gjort det? Kryptovaluta anses vara framtidens sätt att investera och den stora fördelen är att det är enkelt. Med så många olika kryptovalutor kan du sprida ut dina investeringar och lägga lite pengar här och lite pengar där så att risken sprids ut.

Kryptovalutor är digitala valutor och är alltså inte en del av bankernas ordinarie system. Många kallar kryptovalutor även för virtuella valutor eftersom det inte finns några fysiska mynt eller sedlar. Kryptovalutor används främst vid internetbaserade överföringar men eftersom krypto stiger och sjunker i värde så ser många dem som en investering att ha, ungefär som man har aktier eller andra värdepapper. Nuförtiden börjar det så smått att kunna betalas även med kryptovalutor i butiker eller e-handel men det är än så länge relativt ovanligt.

Vilka kryptovalutor är de vanligaste?

Det finns många kryptovalutor och det bildas hela tiden fler. De vanligaste listas nedan och det är även de som många idag har tjänat en rejäl slant på, i den mån de investerade i dem när de var nya.

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Ripple
  • Litecoin

Lägg till flera hundra till och du har hela kryptolandskapet i sitt esse. Ända sedan handel med kryptovalutor infunnit sig har Bitcoin och Ethereum legat i topp och gör det fortfarande, även om båda har varit med om ordentliga svängningar. Värdet på olika kryptovalutor bestäms utifrån marknadens efterfråga och det kan gå upp och ned från en dag till en annan.

I Sverige är vi inte sena med att handla med krypto och de smyger sig allt mer på den svenska konsumtionen och dess rutiner.

Investera i krypto – så får du råd

Att handla med kryptovaluta innebär alltid en risk, och en ganska stor sådan. Det är viktigt att ta del av all kyptovaluta.info redan i tidigt stadium för att veta hur det går till. Det första du ska göra är att skaffa en digital plånbok på en handelsplattform för kryptovalutor, såsom Kraken eller CoinBase. Sedan är det bara att påbörja din handel.

Investera så mycket du har råd att förlora

Den tumregeln gäller vid alla investeringar men när det kommer till kryptovalutor är det speciellt viktigt att du har koll på riskerna. Pengarna du kan handla med kan vara dina egna sparpengar eller kanske ett lån från en bank. Läs mer om att låna pengar på låna-pengar24.se, en sajt som behandlar allt om lån.

Kryptovalutor – så fungerar dem

De flesta kryptovalutor bygger systemen på blockchainteknik.  En sådan innebär ett decentraliserat system som lagrar information om alla transaktioner – köp som försäljning. Det här fordrar mycket datakraft och energi, inte minst från de så kallade miners som gör de många miljontals beräkningar. Deras lösningar och beräkningar skickas vidare till nätverket och detta kollar sedan så att beräkningarna stämmer. Kryptovalutor bygger på ett väldigt säkert system vilket gör att det är väldigt svårt att fuska med dem.